was successfully added to your cart.

Winkelmand

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een Tesla Model X ingezet als ‘Rapid Responder’. Het is naar eigen zeggen de eerste Tesla Model X die voor dit doeleinde gebruikt wordt.

Rapid Responder
Deze Rapid Responder is geen volwaardige ambulance, maar een voertuig om sneller ter plaatse te zijn om eerste hulp te verlenen bij een ongeval of iets dergelijks. Hij wordt ingezet in de dunbevolkte provincies Friesland en Drenthe, waar ambulances over het algemeen langere afstanden moeten afleggen.

De elektrisch aangedreven Tesla Model X is met zijn immense trekkracht, variërend van 525 Nm voor de Model X 75D tot maar liefst 967 Nm voor de P100D, stukken sneller dan menig andere SUV of busje. Volgens UMCG gaat het hier echter vooral om de duurzaamheid. “Wij nemen onze verantwoordelijkheid!”, twittert de organisatie. Maar dan moeten ze er wel voor zorgen dat de batterij continu voldoende is opgeladen.