was successfully added to your cart.

Winkelmand

De nieuwe Nissan LEAF valt kennelijk goed in de smaak bij Europese autokopers. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn al ruim 18.000 stuks verkocht, waarmee de LEAF nu de bestverkochte elektrische auto in Europa is. Daarmee is de Renault ZOE van de troon gestoten, die eind 2017 nog de populairste was.

Tweede generatie Nissan LEAF

De tweede generatie Nissan LEAF is te koop sinds oktober 2017. De middelgrote gezinsauto is voorzien van een 40 kWh-batterij, goed voor een rijbereik van 270 kilometer volgens de nieuwe, realistischere WLTP-testmethode. Later volgt nog een versie met een 60 kWh-batterij, waarmee een actieradius van meer dan 300 kilometer mogelijk is.

Belangrijke eigenschap van de Nissan LEAF is dat hij de ruimte van een gezinsauto combineert met voldoende actieradius, hoogstaande techniek en een schappelijke prijs vanaf 33.990 euro. Met de vliegende verkoopstart in Europa zet hij het succes van zijn voorganger – ondanks de fors toegenomen concurrentie – onverminderd voort. De Nissan LEAF was al de bestverkochte elektrische auto ter wereld.