was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ken je het Chinese EV-merk Thunder Power nog? Op de Autosalon van Genève in maart 2015 presenteerde het een volledig elektrische sedan van formaatje Tesla Model S en een range van 650 kilometer. De onderneming heeft grote plannen in Europa (minimaal 40.000 auto’s per jaar) en hoopt een autofabriek in België te openen.

150 miljoen euro steun

Thunder Power heeft een oogje op een fabriek in Gosselies in Waals België. België ziet de komst van Thunder Power wel zitten. De investeringsmaatschappij voor Wallonië Sogepa heeft zelfs al 150 miljoen euro steun toegezegd.

Caterpillar

Op het industrieterrein dat Thunder Power voor ogen heeft, zat tot 2016 een grote productiefaciliteit van Caterpillar, producent van bulldozers en wegenbouwmachines. Doordat Caterpillar uit de regio vertrok, verloren destijds 2.300 mensen hun baan. Thunder Power zou weer voor extra werkgelegenheid kunnen zorgen.