was successfully added to your cart.

Winkelmand

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak is duidelijk op oorlogspad. Na de snelste tijd ooit op de Pikes Peak International Hill Climb klokte, heeft de elektrische Volkswagen met 680 pk nu ook een elektrische toptijd op de heuvelklim van Goodwood in het vizier.

Records te verpulveren

Reken dus op flink wat spektakel tijdens het Goodwood Festival of Speed (12 – 15 juli). De absoluut snelste tijd op Goodwood staat momenteel op naam van de Duitse coureur Nick Heidfeld, die in 1999 in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-auto het 1,86 kilometer lange parcours in 41,60 seconden aflegde. Het huidige elektrorecord werd in 2013 op 47,34 seconden gezet door de Engelsman Jonny Cocker in zijn Lola-Drayson B12 69/EV. Volkswagen hoopt beide records te verpulveren.

Twin-Golf Pikes Peak

Leuk detail: naast de Volkswagen I.D. R Pikes Peak komt op Goodwood tevens de Twin-Golf Pikes Peak uit 1987 in actie, voorzien van twee brandstofmotoren die gezamenlijk 625 pk leveren. Deze knotsgekke Golf wordt de Goodwood Hill opgereden door Hans-Joachim Stuck en Jochi Kleint.

Pikes Peak International Hill Climb

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak verbrak onlangs tijdens de 2018-editie van de Pikes Peak International Hill Climb het baanrecord. Niet alleen het record voor elektrisch aangedreven voertuigen, maar ook het vorige overall record uit 2013. De nieuwe toptijd is 7:57,148 min, 16 seconden sneller dan het vorige record. Hieronder de video van die bloedsnelle run op het 19,99 kilometer lange parcours.